Vi var över 3000 mer eller mindre gråhåriga pigga seniorer på Senatstorget lördagen den 15.9. Det var indiansommarväder, människorna var på gott humor glassen, grillkorven och laxsoppan smakade medan vi lyssnade på ledande politikers åsikter om åldringsvården i vårt rike. Två ministar deltog i debatten, Päivi Räsänen och Maria Gutzenina-Rickhardson samt några andra riksdagsledamoter. Jukka Poika bjöd på godbitar av Veikko Lavi och Aira Samulin fick ossa tt röra på oss. SFP ställde upp med Nils Thorvalds.

Det hade kommit folk från provinsen också, seniorer från Heinola, Lahtis, Kotka, Åbo m.m. och alla hade samma budskap att bjuda på: ” Vi är en resurs för samhället ingen börda och att seniorerna vill ha ett meningfullt liv och delta aktivt i samhälleliga frågor ”. Själv blev jag intervjuad av FST och Radio Vega som kommunalvalskandidat för SFP i Borgå och upprepade ” teserna ” ovan.

I en gallup som publicerades nyligen visade det sig att befolkningen inför kommulavalet är mest intresserade av dom sociala och hälsovårdsfrågorna. Upp till 60 % tyckte att dessa var dom viktigaste och största utmaningen kommunerna har att lösa. Bland annat åldringsvården. Som blivande beslutsfattare i Borgå undrtecknar jag 100 % detta. Med ålderns rätt har vi Borgå seniorer rätt att bli hörda av beslutsfattarna.

 

Jarmo Salminen
kommunalvalskandidat

 

Blogg: Med Ålders Rätt!