Finland håller på att bli ett hårt land, vi börjar tycka att vi är bäst på allt och att alla andra bör ta efter oss. Är detta också fallet när vi talar om äldrevården ? Det tycker jag verkligen inte. Dag efter dag har jag blivit mer övertygad om att den viktigaste regeln som gäller är att varje finsk man och kvinna bör dö så snart som möjligt efter att han/hon blivit pensionär.

Vi här i vår fina stad får inte tänka på detta sätt. Vi som blivande beslutsfattare skall vara modiga nog att motarbeta ett dylikt tänkande. När jag går i gamla stan, dricker kaffe på torget så ser jag runt omkring mig livsglada gråhåriga seniorer som njutet av livet och är fulla av livskraft inte sjuka, veliga som inte längre vill eller kan bidra utan bara lever upp andras pengar och tar plats alldeles i onödan.

Vi är dessutom ganska många. 2011 var ca. 7 % av befolkningen i Borgå 75 år, pensionärer totalt i Borgå har vi ca 20 %. Vi bidrar fortfarande betydligt till den lokala ekonomin genom att konsumera, vi är inte en grupp som bara lever upp andras pengar och tar plats alldeles i onödan. Hela Finland börjar bli seniorernas rike. Borgå borde kanske lyssna till sina seniorer mera, våga fråga vad och hur de vill ha det, inte bara tänka”att bara dom har tak över huvudet och mat på bordet så räcker det till ”. Seniorerna i Borgå är precis lika värdefulla kommunens kunder som alla andra skattebetalare.

 

Jarmo Salminen
Kommunalvalskandidat

 

Blogg: Modiga beslutsfattare behövs!