SU_middagsbild
Vinnarlaget på mysig middag med partiordförande Haglund.

 

Svenska folkpartiets ungdomsorganisation Svensk Ungdoms lokalavdelning i Borgå har fått nytt liv efter flera års dvala. Torsdag kväll 31.1 höll Svensk Ungdom i Borgåbygden r.f. årsmöte och valde tidigare ungdomsfullmäktigeordförande Tim Karike till ordförande för verksamhetsåret 2013. Till övriga styrelsemedlemmar valdes Christian Gustafsson, Kristel Pynnönen, Edvard Rehnstrand och Danica Vihinen.

– Jag är glad att vi äntligen skridit från ord till handling och återupptagit verksamheten. SU i Borgå har varit passivt alldeles för länge, säger nyvalda ordförande Tim Karike.

– Styrelsen första utmaning är att locka med nya medlemmar till verksamheten, och att ordna intressant program för medlemmarna. Vi har ett bra gäng i styrelsen och jag tror vi kommer att lyckas hur bra som helst med våra målsättningar, fortsätter Karike.

Samtliga styrelsemedlemmar inklusive ordförande ställde upp i kommunalvalet, och bidrog till att Svensk Ungdom i Borgåbygden vann Svensk Ungdoms interna Valrace för bästa och fyndigaste valkampanj. Priset, en middag med partiordförande, minister Carl Haglund, avnjöts tidigare samma kväll.

 

Tilläggsinformation:

Tim Karike, ordförande i Svensk Ungdom i Borgåbygden, tim(at)timkarike.fi
Krista Brunila, politisk sekreterare för Svensk Ungdom i Nyland, krista.brunila(at)su.fi

 

 

Nytt liv i Svensk Ungdom i Borgåbygden