Att vara politiskt aktiv innebär allt från att använda din röst till att ta i där det behövs. I morse märkte jag att jag bokstavligen tappat min röst, sommarförkylningen gjorde mig påmind om hur det är när man inte blir hörd. Folk frågade mig per telefon mest hela förmiddagen om det hade väckt mig. Ack nej, den lyxen var mig inte förunnad idag, att sova och länge. Mot kvällen fick jag harklat upp min röst precis passligt till förberedelserna för partidagen. Vilken tur!

Vi samlades i Linnankosken Lukio i Borgå för att kolla läget såväl i plenisalen som i auditoriet. Plenisalen skulle förses med ca 270 pulpeter och stolar och auditoriet skulle snyggas upp för fredagsseminariet. Borgå Akilles-föreningen var på plats och de bar pulpeter från skolans alla hörn in i plenisalen och vi tog itu med att placera ut pulpeterna. Tittade på pulpeterna ett tag eftersom de var av olika storlek och färg. Lekte med tanken om att bygga ett högt schackbräde av dem, gul vit gul. Jag fantiserade hur delegater, ministrar och representanter från media kunde leka schackfigurer, hoppa från ruta till ruta och utropa schack-matt!

Vi bildade fina kedjor och arbetade som myror i hettan. Vi skojade med varandra och snart var vi ett helt gäng barfota SFP-are som jobbade i värmen så att svetten lackade. Nette Englund påminde oss om att risken var uppenbar att man kunde tappa några kilon i farten och så blev det säkert. Efter tre timmar var det skönt att se pulpeterna i fina rader och det var härligt att ta del av stämningen! Det blev inget schackbräde utan en värdig snygg plenisal! Låt det vackra vädret få fira med oss, vi får en varm partidag på många sätt! Det är jag säker på!

 

Roudande

Pulpetinferno